Train de trainer

Leika zorgt voor meer
deskundigheid bij de
professional

Veel kinderopvang organisaties zijn actief bezig met het thema de Gezonde Kinderopvang. De gezonde kinderopvang bestaat uit 11 deelthema`s. Eén van die thema`s is Bewegen en Sport. Sport en bewegen draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid van de mens. Om voldoende sport en bewegen te kunnen aanbieden tijdens de buitenschoolse opvang is het
volgens Leika noodzakelijk dat de pedagogisch medewerkers van kinderopvang organisaties ook sport- en spel activiteiten gaan organiseren. Echter is het verzorgen van sport- en spelactiviteiten een vak apart en komt daar een andere benadering bij kijken.

Om er voor te zorgen dat de professionals van de klant ook sport- en spelactiviteiten kunnen organiseren voor de kinderen tijdens de buitenschoolse opvang, heeft Leika in samenwerking met klanten een train de trainer programma ontwikkeld.

Ons aanbod

Wij leren pedagogische medewerkers basisvaardigheden om zelf ook sport- en spelactiviteiten te kunnen geven

R

Manier van begeleiden

Bij het volgen van de train de trainer cursus worden de professionals 6 weken lang intensief op locatie begeleid. Na iedere week krijgt de trainer
een huiswerkopdracht en volgt er een evaluatiemoment.

R

Spellendocument inbegrepen

Binnen je organisatie niet de beschikking over vastgelegde sport- en spellen? Geen probleem. Wij bieden je de mogelijkheid om gebruik te
maken van ons archief.

R

Wat leer je?

Binnen 6 weken tijd wordt je opgeleid tot volwaardig sportinstructeur. Je leert differentiëren, aan te nemen houding, enthousiasmeren en motiveren, zelfverzekerd zijn en nog veel meer.

R

Een vaste trainer

Om de kwaliteit te waarborgen krijgen de professionals 6 weken lang een vaste trainer die speciaal is opgeleid voor het geven van trainingen.

R

Voor elke professional in de kinderopvang

Iedere bevoegde professional in de kinderopvang is geschikt om de train de trainer cursus van Leika te volgen om zichzelf door te ontwikkelen tot pedagogisch sportinstructeur.

Managementadvies

Veel kinderopvangorganisaties zijn bezig met de “Gezonde Kinderopvang”. Echter beschikt niet elke organisatie over de juiste expertise om een goede invulling te geven aan de thema`s behorend bij dit geweldige initiatief. Binnen Leika hebben we zowel expertise op het gebied van de deelthema`s als ervaring met verandermanagement. Zodoende bieden wij als organisatie ondersteuning bij een goede invulling van de gezonde kinderopvang.

Bootcamp

Naast de gezondheid van kinderen is het noodzakelijk om ook de gezondheid van de professionals van de eigen organisatie te waarborgen. Zo biedt Leika naast het verzorgen van allerlei activiteiten voor de kinderen ook bootcamp lessen aan voor het personeel van de klant.

Nieuwsgierig geworden?

Neem direct contact  met ons op!