Buitenschoolse opvang

Leika zorgt voor meer
gezondheid bij kind en
pedagogisch medewerker

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt, met alle lange termijn gevolgen van dien. Voor kinderen is sporten en spelen heel belangrijk. Het versterkt naast de fysieke gezondheid ook het leerproces en misschien wel het belangrijkste, het zorgt voor ontspanning.

Daarnaast zien we ook al jaren de werkdruk en het verzuim bij de
professionals binnen de kinderopvang oplopen. Er is een tekort aan
collega`s en dit tekort zorgt er mede voor dat de huidige collega`s in de overlevingsstand zitten. Om deze negatieve trend te breken zijn wij er ook voor alle professionals.

Ons aanbod

Wij verzorgen de buitenschoolse opvang binnen de kinderopvang
met de inzet van pedagogische sportinstructeurs

R

Manier van samenwerken

Bij een samenwerking volgen wij altijd het pedagogisch werkplan van de klant. Op die manier wordt onze pedagogische sportinstructeur echt onderdeel van het team.

R

Vaste gezichten

Tijdens het verzorgen van de buitenschoolse opvang werken we met een zelfde vertrouwde gezicht voor de gehele periode. Dat is het beste voor het kind en de collega`s op de vestiging.

R

Workshops

Binnen Leika organiseren alle collega`s periodiek bijzondere workshops. Maandelijks vullen we ons assortiment aan workshops aan met één extra
workshop. Zo bieden we iets gaafs en extra`s voor de kinderen!

R

Kwaliteitswaarborging

Om de kwaliteit te waarborgen krijgt iedere collega en de
vestigingsmanager een vaste contactpersoon voor de
loopbaanbegeleiding. Daarnaast volgt iedere collega binnen Leika interne opleidingen (pedagogisch handelen, afwijkend gedrag, seksualiteit, etc.).

R

Voor alle leeftijden

De sport- en spelactiviteiten zijn voor alle leeftijden tijdens de buitenschoolse opvang! Van groep 1 tot en met groep 8.

R

Diversiteit aan sport en spel

Wij bieden naast ons grote assortiment aan spellen veelzijdig veel sporten aan, van touwtrekken en tikkertje tot aan atletiek en kickboksen. Materiaal niet beschikbaar? Wij regelen het!

Managementadvies

In het kader van de gezonde kinderopvang hebben we in samenwerking met één van onze klanten een train de trainer programma ontwikkeld. Zo bieden we kinderopvang organisaties de mogelijkheid om hun eigen personeel te trainen hoe zij het beste sport- en spel activiteiten kunnen aanbieden aan de kinderen. Het train de trainer programma is een 6-weekse programma waarin de pedagogisch medewerker wordt opgeleid tot sportinstructeur..

Bootcamp

Naast de gezondheid van kinderen is het noodzakelijk om ook de gezondheid van de professionals van de eigen organisatie te waarborgen. Zo biedt Leika naast het verzorgen van allerlei activiteiten voor de kinderen ook bootcamp lessen aan voor het personeel van de klant.

Nieuwsgierig geworden?

Neem direct contact  met ons op!