Maak kennis met:

Max
Leeftijd: 27
Hbo Sport, Gezondheid en Management, Cursus pedagogisch coach

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Max

Pedagogisch coach

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben pedagogisch sportinstructeur en pedagogisch coach bij Leika. Als pedagogisch sportinstructeur werk ik op bso’s en tso’s en motiveer ik de kinderen met sportieve spellen en activiteiten. Daarnaast werk ik sinds kort ook als pedagogisch coach en houdt ik mij bezig met het coachen van collega’s op pedagogisch gebied. Naast deze werkzaamheden geef ik ook gymlessen op de school waar ik de tussenschoolse opvang draai.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

Bij Leika is het werk heel divers. Je komt op verschillende locaties waar je verschillende rollen op je neemt en verschillende werkzaamheden uitvoert. Ook zijn ze altijd opzoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden, iets wat ik nu zelf ervaar door als pedagogisch coach te werken en door gymlessen te verzorgen. Leika zorgt er voor dat het personeel door kan groeien door middel van opleidingen, cursussen en clinics. Het investeren in personeel is iets wat ik erg waardeer aan het werken bij Leika.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Ik wil mijn nieuwe functie als pedagogisch coach graag inzetten om Leika en haar personeel te helpen op dit gebied. Voor mij is dit ook een nieuwe stap en ik moet nog wat kilometers maken. Uiteindelijk is het mijn doel om door deze functie een sterke en pedagogische toevoeging te zijn. Als organisatie zijnde zie ik Leika graag groeien en een sterke kwaliteit behouden bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Leika staat voor de vitaliteitsbevordering van de kinderen. Sport en spel is een tool die ze gebruiken om het beste uit de kinderen te halen.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Het leukste vind ik om met een groep kinderen sport- en spelactiviteiten uit te voeren. Daarnaast trek ik ook wel eens de stoute schoenen aan en begin ik met bakactiviteiten met de kinderen. Dit vergt soms enigszins geduld, maar het is heerlijk om de kinderen zo bezig te zien en plezier te hebben.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

De grootste uitdaging voor mij is in mijn functie als pedagogisch coach, waar ik niet gelijk met adviezen mag komen, maar meer achterover moet leunen om het personeel het zoveel mogelijk zelf te laten nadenken en oplossen.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik voetbal 3 maal in de week waarvan 2 keer trainen en 1 wedstrijd. Daarnaast tennis ik af en toe en ga ik naar de sportschool.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Sporten is voor mij een moment waar ik mijn verstand op nul kan zetten en gewoon kan gaan. Lekker mijn hoofd leeg maken en aan niets denken. Zeker na drukke dagen is het een heerlijke manier van tot rust komen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?