Maak kennis met:

Joost
Leeftijd: 23
Opleidingsachtergrond: Sport en Bewegen Niveau 4 met een specialisatie in agogiek, nu bezig met afstuderen HBO Fysiotherapie

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Joost

Pedagogisch sportinstructeur

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben pedagogisch sportinstructeur bij Leika, wat inhoud dat ik mijzelf bezig houdt met de sportieve activiteiten van de BSO. Dit varieert van vaste sportmomenten tot spontaan een balletje trappen of overgooien met de kinderen. Naast de sportactiviteiten neem ik ook de pedagogische taken op mij om het de kinderen zo veel mogelijk naar hun zin te maken.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

Kort samengevat heel veel. Het werken met de kinderen is echt fantastisch en dit kan ik echt beschrijven als een passie van mij. Binnen Leika krijg ik ook de vrijheid om zelf mijn werkdagen in te delen. Op deze manier kan ik ook mijn creativiteit kwijt op de werkvloer door verschillende sportactiviteiten te organiseren. Zo kan ik een sportieve draai geven aan mijn pedagogische werkzaamheden.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Een nog grotere impact kunnen maken wat betreft het vitaliteitsplan dat Leika uitrolt naar medewerkers van bedrijven. Vanwege mijn opleiding tot fysiotherapeut kan ik nog niet zeggen of ik als pedagogisch sportinstructeur aan de gang blijf, maar een functie in deze groeiende vitaliteitsbranche zie ik dan als een mooie vervolgstap. Een combinatie tussen op de groep staan bij de kinderen en een vitaliteitscoach zijn zie ik dan ook wel zitten.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Leika is een leuk, sportief, vitaal bedrijf dat veel bezig is met haar personeel en deze de juiste begeleiding biedt in het werkveld. Ook merk je dat Leika werknemers op één zet en goed luistert naar de wensen van de werknemers. Ze luisteren hierbij niet alleen, maar ze doen er ook daadwerkelijk wat mee. Bij Leika ben ik niet een werknemer met een nummer, maar collega Joost.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Natuurlijk vind ik het sporten met de kinderen ontzettend leuk. Maar ook de communicatie en interactie met kinderen maakt dit werk zo leuk. Er zijn zo veel waardevolle en bijzondere momenten met kinderen, wat varieert van eetmomenten tot een sportieve activiteit. Je kan de kinderen echt leren kennen en een band opbouwen tijdens dit soort interacties en dat maakt dit het leukste onderdeel is van mijn werk.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

Het kan af en toe een uitdaging zijn om een vast patroon in communicatie tussen collega’s te onderhouden. Als er problemen spelen bij collega’s van de klant probeer ik altijd zo neutraal mogelijk te zijn. Dit is af en toe best lastig. Daarnaast is het combineren van mijn huidige studie en het werk een flinke uitdaging. Mijn werk moet goed uitgevoerd worden zonder dat mijn studie er onder lijdt.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik heb in mijn leven van allerlei sporten gedaan, maar heb nu een passie gevonden in tennis. Ik tennis 3 á 4 keer in de week en speel ook competitie. Daarnaast sport ik natuurlijk mee met de kinderen tijdens de sportactiviteiten.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Ik ga een heel erg cliché antwoord geven, maar sporten en bewegen voor mij is alleen maar focus op mijn sport en met niets anders bezig zijn dan met sport. Het is een momentje voor mijzelf om tot rust te komen. Sporten maakt mijn dag beter als het tegen zit en nog beter als ik een goede dag heb. Het geeft voldoening aan mijn leven en ik kan zeggen dat ik echt niet meer zonder kan.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?