Maak kennis met:

Joël
Leeftijd: 22
Sport en Bewegen Niveau 4 met een specialisatie in Outdoor Sport en Coördinatie

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Joël

Pedagogisch sportinstructeur

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben werkzaam bij Leika als pedagogisch sportinstructeur. Dit doe ik op verschillende bso’s en op een tso. Ik begeleid kinderen tijdens het sporten en leer ze ook nieuwe dingen op sportief gebied. Ik zorg er voor dat de kinderen een leuke dag hebben na school. Als de kinderen het leuk hebben, dan is mijn dag helemaal geslaagd.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

Ik vind het erg leuk dat Leika zo veel moeite stopt in bijscholing en trainingen. Ook vind ik de gezelligheid erg fijn. Ondanks dat ik niet dagelijks de vaste collega’s van Leika zie, is het wel altijd gezellig om elkaar te spreken. Daarnaast kijkt Leika ook naar een passende locatie en klant om voor te werken. Bij veel bedrijven zetten ze je zomaar ergens neer en wensen ze je veel succes. Dat is bij Leika absoluut niet het geval.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Ik zou graag zelf verder willen ontwikkelen als pedagogisch sportinstructeur binnen Leika. Uiteindelijk lijkt het mij tof om als een soort specialist of expert pedagogisch sportinstructeur aan het werk te gaan.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Leika is een organisatie waarbij ze investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling om zo het beste uit haar werknemers te halen.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Het leukste vind ik om bepaalde sportworkshops te geven. De kinderen beginnen op een laag niveau wat zich langzamerhand uitbreid en verbeterd. Het is erg mooi om te zien hoeveel verschil er zit tussen de eerste week en de laatste week van de 4-wekelijkse workshop. De kinderen hebben in dit tijd zo veel geleerd op sportief vlak, wat ik wel één van de leukste dingen tijdens mijn werk vind.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

Een uitdaging van mijn functie binnen dit werkveld is de juiste combinatie vinden tussen het pedagogische en het sportieve gedeelte. Je bent er niet alleen op sportief vlak voor de kinderen. Soms moet je pedagogische vaardigheden inzetten om problemen op te lossen en dat is soms wel eens lastig.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik klim twee keer per week, ongeveer twee uur per keer. Daarnaast golf ik één keer per week, wat makkelijk vier uur kan duren. Af en toe loop ik ook hard en/of zwem ik.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Sport en bewegen is voor mij een manier van ontdekken en werken aan positiviteit. Het is onderdeel van het dagelijks leven.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?