Maak kennis met:

Hannah
Leeftijd: 23
HBO Sportkunde met een minor in speciale doelgroepen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Hannah

Pedagogisch sportinstructeur

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben pedagogische sportinstructeur bij zowel bso als tso. Ik houd me niet alleen bezig met de gezondheid van de kinderen, maar ook die van de medewerkers. Ik richt mij hierbij op voeding, vitaliteit en alles wat met gezondheid te maken heeft. Daarnaast houd ik mij bezig met het aanbieden van sport en spel bij de kinderen en stuur ik mijn collega’s hier ook op aan.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

Wat ik heel fijn vind aan het werken bij Leika, is dat ik mijn zelfstandigheid behoud tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden. Daarnaast liggen de visie van Leika wat betreft sport, bewegen, gezondheid en vitaliteit en mijn eigen visie hierop erg dicht bij elkaar. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat sport er niet alleen is om beter te worden op fysiek vlak, maar ook op mentaal gebied. Leika deelt ook deze mening en het is erg fijn om voor een organisatie te werken die deze werkvisie uitstraalt en promoot. Als laatste ben je bij Leika niet zomaar een nummer of willekeurige medewerker. Leika herkent en erkent de waarde die iedere medewerker heeft en zo word je ook behandeld.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Ik zou heel graag een functie als vitaliteitsmanager willen bekleden, zodat ik mijzelf kan bezighouden met gezond en vitaal beleid op de werkvloer. Dit zou ik graag op een soort projectmatige basis willen doen. Ik zou dan als een soort interimmanager aan de slag willen bij een klant van Leika om ze te helpen bij problemen op beleidsniveau. Zo kan ik een op maat gemaakt plan maken voor een specifieke organisatie, wat ook alleen werkt voor die specifieke organisatie. Dit lijkt mij erg leuk om in de toekomst bij Leika te doen.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Leika is dynamisch, constant in beweging en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Daarnaast weet Leika wel goed grenzen aan te geven en herkennen ze de doelgroep erg goed.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Waar ik het meeste energie uit haal, is het moment dat ik vertrouwen heb gewonnen bij medewerkers en ook kinderen. Dit brengt mij een bepaalde rust en voldoening. Het moment dat een kind na een les een bedankje geeft, maakt mij erg gelukkig.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

De uitdaging zit hem voornamelijk in het flexibel blijven bij de functie die mij is aangedragen. Er zijn momenten dat dit erg natuurlijk is en vanzelf gaat, maar bij lastigere situaties is het ook noodzakelijk om mee te gaan in de veranderingen. Hierbij moeten grenzen goed gesteld worden en dat kan wel eens lastig zijn. Je kan in deze huidige tijd niet stilstaan bij hoe het was, je moet meegaan in de veranderingen.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik voetbal drie keer per week ongeveer anderhalf uur. Daarnaast doe ik ook vier uur per week aan krachttraining. Natuurlijk ben ik ook tijdens het werk veel in beweging.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Sport en bewegen betekend voor mij dat je ontdekt waar je pure kracht zit. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Sport en bewegen is niet alleen bezig zijn met je lichaam, het gaat veel verder dan dat. Er komen emoties bij kijken, bepaalde disciplines en nog veel meer. Met sport en beweging kan je jouw potentie als mens vergroten.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?