Maak kennis met:

Chella
Leeftijd: 19
Sport en Coaching (Johan Cruyff College)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Chella

Pedagogisch sportinstructeur

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben pedagogisch sportinstructeur op (sport)bso’s en op een tso. Bij de tso bied ik verschillende sporten aan bij kinderen zodat ze kunnen sporten tijdens de pauze. Bij de bso’s bied ik ook sport aan, maar werk ik ook als pedagoog voor de kinderen. Zo is het werk altijd divers en verschillend.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

Ik vind de afwisseling in de werkzaamheden heel erg fijn. Ik ben zelf helemaal gek van sport en vind het ook erg leuk om aan te bieden bij de kinderen. Maar ik merk dat ik het ook leuk vind om bezig te zijn met de pedagogisch taken van het werkveld. Van die taken leer ik heel veel en dat vind ik erg prettig. Al met al is deze functie vanuit Leika erg goed geregeld.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Voor nu wil ik mij graag focussen op mijn werkzaamheden op de bso’s en de tso. Mocht ik dat allemaal volledig onder de knie hebben, dan lijkt het mij heel leuk om een meer aansturende functie te krijgen.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Leika is communicatief een heel erg sterk bedrijf. Ze zijn persoonlijk met je en laten je op je gemak voelen. Ik merk dat ik bij deze organisatie meteen op mijn plek zit en mij erg welkom voel.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Ik vind het erg leuk om samenwerkingspellen met kinderen te spelen. Het is erg gaaf om te zien dat kinderen tijdens deze spellen alles uit de kast halen om resultaat te boeken en elkaar hierbij goed helpen.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

Het is soms erg lastig om kinderen te motiveren en enthousiasmeren als ze echt niet mee willen doen. De meeste kinderen vinden het erg leuk om te bewegen en te sporten, maar sommigen zien dit echt niet zitten, ook al is dat wat de klant graag ziet. Hierin ben ik nog wel een beetje zoekende en dit zie ik dan ook wel als een uitdaging.

Welke sport beoefen je zelf?

Vanaf mijn 8ste doe ik al aan Thaiboksen en taekwondo. Sinds ik mijn zwarte band heb in taekwondo focus ik mij meer op het Thaiboksen. Ik heb drie keer per week anderhalf uur Thaiboks training en vier keer per week fitness waarbij ik train om conditioneel en fysiek sterker te worden voor het Thaiboksen.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Sport en bewegen betekend gezondheid en plezier. Al is het voor mijzelf of voor mijn werk aan de kinderen. Ik wil dat de kinderen die ik les geef net zulke goede ervaringen halen uit sporten en bewegen, zoals ik dat vroeger heb gehad. Sporten op hoog niveau kan mentaal erg uitdagend zijn, maar het geeft ook heel veel kracht op mentaal vlak.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?