Maak kennis met:

Anton
Leeftijd: 22
Sport en Bewegen aan Sportacademie Utrecht mbo niveau 4

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.ontent in the module. module.module Advanced settings.ontent.

Anton

Pedagogisch sportinstructeur

.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Leika?

Ik ben pedagogisch sportinstructeur bij een bso en tso in Gouda. Hierbij verzorg ik sportieve lessen en activiteiten voor de kinderen. Ik begeleid mijn eigen groepen en kinderen bij de bso en zorg dat ze een leuke tijd hebben. Ik ben dagelijks aanwezig op de werklocaties en een aanspreekpunt voor ouders. Daarnaast geef ik aan collega’s van klanten trainingen als trainersspecialist om ze op sportgebied nog meer bekwaam te maken.

Wat vind je fijn aan het werken bij Leika?

De betrokkenheid van de organisatie is erg fijn. Als ik ergens moeite mee heb kan ik bij ze in vertrouwen terecht. Het is een organisatie die je steunt, zowel privé als op werkgebied. Ze bieden doorgroeimogelijkheden in het werkveld en denken met je mee. Iedereen is jong, ambitieus en we staan met de neuzen dezelfde kant op. Er heerst een sfeer van sportiviteit en vitaliteit.

Wat zou je graag met Leika willen bereiken?

Ik zou zelf graag nog een opleiding willen doen richting pedagogiek of psychologie om meer met probleemjongeren aan de gang te gaan. Ik zou dit graag met Leika willen bereiken door met hen samen die kant op te gaan en uit te breiden naar dit vakgebied. Ik wil mijzelf altijd blijven verbeteren en daardoor van nog meer waarde zijn voor Leika als organisatie.

Als je Leika als organisatie zou omschrijven, hoe zou je dat doen?

Een betrokken, steunende organisatie die gedisciplineerd te werk gaat voor zowel haar werknemers als haar klanten. Ze staan altijd klaar voor je en geven je vertrouwen in je werk.

Welke activiteit vind je het leukst om te doen tijdens werk?

Ik vind met name het contact met kinderen en ouders erg belangrijk, maar ook erg leuk om te onderhouden. Zo krijg ik een beter beeld van de kinderen en kan ik nog meer mijn best doen om het hen naar hun zin te krijgen. Zelf vind ik het ook fantastisch om sportactiviteiten te geven aan de kids.

Welke uitdagingen zie jij in dit werkveld?

Er is binnen de sportwereld altijd een uitdaging om de sport zodanig aan te passen aan de leeftijd en het niveau van de verschillende kinderen waarmee je werkt. Je wil werken in hun belevingswereld maar het moet ook uitdagend zijn voor de kinderen om mee te doen. Deze balans vinden is soms lastig, maar wel leuk om uit te zoeken.

Welke sport beoefen je zelf?

Ik doe aan voetbal, volleybal en fitness. Ik voetbal twee keer per week, ik volleybal drie keer per week en ik fitness drie keer per week.

Wat betekend sporten en bewegen voor jou?

Sport en bewegen heeft mij geholpen als uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn en ook om verschillende doelen te stellen, bijvoorbeeld bij fitness. Ik wil dan een bepaald gewicht kunnen behalen en geniet er van als ik dit doel behaald heb. Ik heb een bepaalde ambitie binnen de sport om zo goed mogelijk te worden. Op deze manier kan ik zo veel mogelijk genieten van sport. Van sporten en bewegen wordt ik fitter, mentaal sterker en voel ik mijzelf nog beter.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?